top of page

Kraniosakrální terapie na vlastní kůži

Moniku Sedlákovou jsem potkala před několika lety na jednom semináři.

Občas se stane, že potkáte někoho, u koho máte pocit, jako byste ho znali již dlouho, a moc dobře si s ním rozumíte. Povídaly jsme si hodně o všem možném. Došlo i na téma kraniosakrální terapie, kterou Monika už přes deset let dělá. Trpím občas na bolesti hlavy od krční páteře, říkala jsem si, že bych terapii mohla vyzkoušet .

S Monikou jsme stále v kontaktu. Nedávno jsme se potkaly a naprosto neplánovaně mi Monika nabídla možnost kraniosakrální terapii si vyzkoušet na vlastní kůži. Ten den jsem měla rýmu jak cep, hlavu jak “balon“. Věděla jsem, že jsem nastydla pár dnů před plánovaným setkáním. V dnešní době se každé rýmy a pšíknutí všichni obávají, ale Monika mi naštěstí důvěřovala. Nevěděla jsem, co mě čeká, pouze jsem si říkala, že určitě nevydržím kvůli rýmě ležet na lehátku bez neustálého posmrkávání.

Patřím k těm, co si musí některé věci “ošahat”, někdy vícekrát, než získá důvěru k určitým metodám a procesům. K některým záležitostem se možná někdy mohu stavět více rozumově, ale v zásadě jsem toho názoru, že člověk by měl zkoušet a poznávat.

Poté, co jsem se uložila na lehátko, se delší dobu “nic” nedělo. Cítila jsem různě brnění v chodidlech, lýtku. V určitých chvílích jsem vnímala jemný hmat Moniky. Celé to bylo velmi příjemné, poležet si v teple, na chvíli vypnout. Kromě většího tlaku v oblasti kolenou jsem nic dalšího nepociťovala.

Až do momentu, kdy se Monika přemístila od nohou k hlavě. V jedné chvíli, kdy zřejmě došlo k navození tzv. klidového bodu, jsem intenzívně, tak jako málokdy, možná ani nikdy předtím, pocítila tlukot svého srdce. V první chvíli mě překvapila ta intenzita pocitu uvědomění si vlastního srdce. Jak tluče, že ho člověk má, že je (zatím) zdravé a umožňuje mi být naživu. Vnímat. Cítit.

Jak často si tohle člověk nejen uvědomí, ale pocítí? Pocítí tak, že se vám v těle rozleje teplo a cítíte se slastně? Horolezci kvůli tomu lezou na osmitisícovky, aby cítili, že žijí. Já jsem to zažila u Moniky. www.https://www.sedlakovamonika.cz

P.S. Rýma byla další den o hodně mírnější, Monika mi naordinovala Schüsslerovy tkáňové soli, ale o nich příště.

Všem, kteří se o Monice dozvěděli z našeho webu a objednají se k ní na první návštěvu kraniosakrální terapie, dá Monika slevu 200 Kč. Platí do konce roku 2020.

💚


184 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page